wtorek, 14 maja 2024 22:30
Reklama

Przy kawie

Moc Polskich Warzyw: fasolka szparagowa - tradycyjny smak lata w nowej odsłonie 
Moc Polskich Warzyw: fasolka szparagowa - tradycyjny smak lata w nowej odsłonie 
09.07.2023 13:55
Rabarbar powraca do łask – szef kuchni odkrywa potencjał tego składnika 
Rabarbar powraca do łask – szef kuchni odkrywa potencjał tego składnika 
13.06.2023 20:04
Udane grillowanie? Musisz to wiedzieć!
Udane grillowanie? Musisz to wiedzieć!
10.05.2023 09:11
Mistrzowie drugiego planu – sprawdzone sałatki na grilla (i nie tylko
Mistrzowie drugiego planu – sprawdzone sałatki na grilla (i nie tylko
08.05.2023 07:19
Mam tę moc, czyli jak za pomocą diety walczyć z wiosennym przesileniem?
Mam tę moc, czyli jak za pomocą diety walczyć z wiosennym przesileniem?

Zmęczenie, problemy z koncentracją, rozdrażnienie, ból mięśni, a nawet zawroty głowy. Nasz organizm może reagować na zmianę pór roku na różne sposoby. Ciało nadal tkwi w zimowym letargu, podczas gdy umysł, zainspirowany pierwszymi ciepłymi promieniami słońca, już chciałby działać na pełnych obrotach. Przesilenie wiosenne może utrzymywać się nawet przez kilka tygodni, dlatego warto dowiedzieć się, jak poprzez proste zmiany w diecie, znacząco skrócić ten nieprzyjemny czas.

27.04.2023 19:14
Sezon grillowy 2023 – na start!
Sezon grillowy 2023 – na start!

Maj pachnie... grillem. Aromat podsmażanego mięsa, rumieniących się na ogniu warzyw i grillowanych ziół – już za chwilę spędzając czas na świeżym powietrzu będzie można wyczuć znacznie bardziej charakterystyczne nuty. Przydomowe ogródki, tarasy i balkony, a także miejskie parki, czy podmiejskie polany, wypełnią się biesiadnym gwarem. Od wielu lat „majówka”, czyli pierwsze dni maja, są wolne od pracy. To symboliczna data oficjalnego rozpoczęcia sezonu grillowego. Co w tym roku zaserwować, by pozytywnie zaskoczyć zaproszonych gości? Podpowiadamy.

26.04.2023 09:29
Jak gotować w parowniku bambusowym?
Jak gotować w parowniku bambusowym?

Mistrzowie kuchni mają swoje sposoby na to, by zachować oryginalny smak potraw, jak również nie stracić właściwości danych składników, w tym cennych witamin i mikroelementów. Pomaga w tym gotowanie na parze. To znana od lat, bardzo zdrowa metoda przyrządzania potraw, dzięki której możemy uniknąć smażenia na tłuszczu, a co za tym idzie dania przygotowane w ten sposób dostarczą organizmowi mniej kalorii.

25.04.2023 18:18
Start sezonu motoryzacyjnego z Politechniką Lubelską. Będą konkursy i miniparada
Start sezonu motoryzacyjnego z Politechniką Lubelską. Będą konkursy i miniparada
22.04.2023 09:31
Gotowe posiłki, czy to najlepsza opcja do biura?
Gotowe posiłki, czy to najlepsza opcja do biura?
22.04.2023 09:14
6 rodzajów sushi, których możesz nie znać.
6 rodzajów sushi, których możesz nie znać.

Inari sushi, a może chirashi sushi – czym różnią się od siebie poszczególne rodzaje sushi? Z jakich składników się składają? Jakie są nietypowe i mało rozpowszechnione rodzaje sushi? Jak prawidłowo ugotować ryż? Dziś przedstawiamy przewodnik po świecie mniej znanych japońskich przysmaków.

20.04.2023 12:48